Дом за стари хора – село Горна Митрополия

Дата на публикуване: 07.06.2022 15:20

„Дом за стари хора” /ДСХ/ – село Горна МитрополияДом за стари хора е нашата идея за максимално добър живот на възрастните хора.  Да се чувстват здрави, щастливи и в мир със себе си или иначе казано – да усещат благоденствие. Нашата идея е да надминем Вашите очаквания относно мястото, където близките Ви ще прекарат своите старини – там, където могат да са активни, да се забавляват, да бъдат всекидневно ангажирани и въпреки това да се чувстват в къщи!
                                                                                                              
 
Местоположение: ДСХ е открит през 2006г. и  се намира в село Горна Митрополия, ул. „Георги Димитров“ № 34, община Долна Митрополия, в непосредствена близост до град Плевен.
Капацитетът на ДСХ е 20 броя потребители, в съотношение 10 жени : 10 мъже.
ДСХ разполага със столова за хранене, всекидневна за отдих, с място за срещи с близките, просторен и приятен озеленен двор на площ от 2170 кв.м.,  с цветни лехи и зони за отдих. По-голяма част от потребителите на социалната услуга редовно вземат участие в поддържане на цветните лехи и зоните за отдих.
Сградата се отоплява с локално парно през зимата.
 
Основния пакет за настаняване в ДСХ включва:
  • Настаняване в двойна или тройна стая, която разполага със собствен санитарен възел, телевизор с кабелна телевизия, както и интернет /за тези, които могат да го ползват/;
  • Три хранения дневно - закуска, обяд, и вечеря, прясно приготвени;
  • Медицинско обслужване и непрекъсната грижа от екип специалисти: личен лекар, медицинска сестра, социален работник и санитари;
  • Ежедневна помощ за поддържане на личната хигиена;
  • Пране и гладене на личните дрехи на потребителите на социалната услуга;
  • Перално помещение с възможност за ползване от потребителите на социалната услуга;
  • Осигуряване на достъп до социални, юридически и административни услуги.
 
Отдих и почивка:
 
Ежедневни занимания за по-лесно адаптиране в социалната среда на старческия дом, под ръководството на социален работник от екипа ни.
Водейки се от идеята за уютна и семейна среда, организираме различни празненства и чествания на всеки личен празник. Те сплотяват членовете, носят усещане за щастие, наслада и се грижат за поддържането и създаването на позитивни емоции и щастие.
Трудотерапия – по желание и при възможност на потребителите на социалната услуга.
Организиране на подходящи за възрастта културни мероприятия и развлечения - рождени дни и лични празници, беседи по обществено значими теми, цветарство, плетиво, шиене, честване на национални празници;
         Всички активности са съобразени с възрастта на хората и това те да носят максимално полезното за тях, а именно – социални контакти, липса на заседнал живот и ежедневна активност.  Забавленията имат за цел да поддържат хората ангажирани и заети, което води до усещане за пълноценен живот.
 
 
Персонал:
Опитен и обучен персонал, грижещ се за нашите обитатели денонощно.
 
Прием:
Приемат се хора със запазена подвижност и самообслужване. Настаняване: 8-17 часа.
 
Ред за настаняване: Документите за кандидатстване в социалната услуга се подават в Дирекция „Социално подпомагане” по настоящ адрес на кандидат-потребителите. Към настоящия момент ДСХ разполага с 8 свободни места – 4 за жени и 4 за мъже.
 
Работно време и контакти:
Грижата за възрастните хора в дома е 24 часа, 7 дни в седмицата, където те водят социално активен живот в защитена среда.
 
Може да ни намерите на адрес: село Горна Митрополия, п.к. 5869, ул. „Георги Димитров“ № 34, община Долна Митрополия, област Плевен
Email: dsh_gm@abv.bg
Телефон за контакт:  06556/23 39
 
При нас обитателите на дома получават отношение и обстановка, спомагаща за безгрижно и приятелско съжителство!
Всичко това прави ДСХ да бъде модел на европейски достоен начин на живот, какъвто всеки заслужава, в чийто фокус е грижата за възрастния човек.
 

Търсене